Home / Recepty / Večera / Ľahká omeleta so špargľou
 

Ľahká omeleta so špargľou

Čas prípravy: 10 min
Čas pečenia: 10 min
Dátum zverejnenia: 22/07/2022
Ľahká omeleta so špargľou
Prísady
  • špargľa
  • vajcia
  • čerstvá petržlenová vňať
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Špargľa alebo asparagus, ako ju tiež nazývame, je jednou z prvých druhov jarnej zeleniny.

A akosi si neviem predstaviť jar bez tejto šialene lahodnej špargľovej omelety. Neviete o čom hovorím, tak vám radím vyskúšať tento recept 😉 Dobre?

Príprava:

  1. Špargľu umyjeme a odrežeme spodnú drevnatú časť. Panvicu rozohrejeme, pokvapkáme trochou olivového oleja a opečieme špargľu.
  2. Medzitým si v miske rozšľahajte vajíčka, šľahajte ich vidličkou alebo ručným šľahačom, dovtedy kým sa nestratí bielok. Potom vajcia osoľte, popoprite podľa chuti a zmes vylejte na rozohriatu panvicu.
  3. Sám som prišiel na to, že najlepšia omeleta sa mi podarí, ak ju pečiem na strednom ohni.
  4. Omeletu potiahnite od okrajov panvice do stredu, panvicu držte mierne šikmo, aby tekutina stekala smerom k okraju. Postup opakujte, kým sa celá omeleta neupečie.
  5. Omeletu na spodnej strane nechajte zľahka zapiecť. Po dobrej pol minúte panvicu odstavte a špargľu položte na polovicu omelety a vrch preložte vareškou alebo lopatkou smerom do stredu.
  6. Omeletu pred podávaním posypte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a chutné jedlo je pred vami.

Dobrú chuť!


Zdieľajte na sociálnych sieťach

O Michaelovi

Napísal Michael Geršič, spoluzakladateľ portálu Golden TREE o aktívnom a zdravom živote, ktorý mesačne navštívi viac ako 100 000 čitateľov.

Prečítajte si viac o autorovi
So správnymi radami a informáciami to dokáže každý – aj vy!
Zadajte svoj email a získajte bezplatné tipy, ktoré pomohli už viac ako 10 000 Slovákom a Slovenkám.
Buďme priateľmi