Priznám sa, že pred plánovaním tohto receptu som plánoval urobiť niečo iné, ale ten recept bude musieť počkať;) Prečo?
Pretože základom receptu sú pražené lieskové oriešky, no tie sa mi bohužiaľ rýchlo minuli (ako, to zistíte, keď si pripravíte túto maškrtu)
Príprava:
- Tento šialene chutný snack by mohol súťažiť v kategórii najľahších receptov.
- Potrebujete rúru (predhriatu na 175 stupňov Celzia), plech na pečenie, papier na pečenie… a samozrejme lieskové orechy.
- Na plech položíme papier na pečenie, na ktorý vysypeme lieskové orechy a pekne ich poukladáme. Všetko spolu vložíme na 15 minút do rúry. Počas pečenia môžete lieskové orechy sem tam premiešať.
- Po 15 minútach ich vyberte z rúry, preložte do kuchynskej utierky (takej, ktorej vám nie je ľúto) a urobte mešec. Potom všetko spolu „pretriaste“, aby ste z lieskových orechov odstránili šupku a skvelá maškrta je hotová.
- Pražené lieskové orechy možno použiť ako samostatné jedlo, pridať do smoothies alebo…. no, tento recept zatiaľ ostane tajomstvom 😉
Nech vám chutná!