Home / Recepty / Pečené lieskové orechy
 

Pečené lieskové orechy

Čas prípravy: 2 min
Čas varenia: 15 min
Dátum zverejnenia: 22/07/2022
Pečené lieskové orechy
Prísady
  • lieskové orechy

Priznám sa, že pred plánovaním tohto receptu som plánoval urobiť niečo iné, ale ten recept bude musieť počkať;) Prečo?

Pretože základom receptu sú pražené lieskové oriešky, no tie sa mi bohužiaľ rýchlo minuli (ako, to zistíte, keď si pripravíte túto maškrtu)

Príprava:

  1. Tento šialene chutný snack by mohol súťažiť v kategórii najľahších receptov.
  2. Potrebujete rúru (predhriatu na 175 stupňov Celzia), plech na pečenie, papier na pečenie… a samozrejme lieskové orechy.
  3. Na plech položíme papier na pečenie, na ktorý vysypeme lieskové orechy a pekne ich poukladáme. Všetko spolu vložíme na 15 minút do rúry. Počas pečenia môžete lieskové orechy sem tam premiešať.
  4. Po 15 minútach ich vyberte z rúry, preložte do kuchynskej utierky (takej, ktorej vám nie je ľúto) a urobte mešec. Potom všetko spolu „pretriaste“, aby ste z lieskových orechov odstránili šupku a skvelá maškrta je hotová.
  5. Pražené lieskové orechy možno použiť ako samostatné jedlo, pridať do smoothies alebo…. no, tento recept zatiaľ ostane tajomstvom 😉

Nech vám chutná!


Zdieľajte na sociálnych sieťach

O Michaelovi

Napísal Michael Geršič, spoluzakladateľ portálu Golden TREE o aktívnom a zdravom živote, ktorý mesačne navštívi viac ako 100 000 čitateľov.

Prečítajte si viac o autorovi
So správnymi radami a informáciami to dokáže každý – aj vy!
Zadajte svoj email a získajte bezplatné tipy, ktoré pomohli už viac ako 10 000 Slovákom a Slovenkám.
Buďme priateľmi