Home / Recepty / Domáca celozrnná pizza
 

Domáca celozrnná pizza

Čas prípravy: 15 min + 60 min kysnutie cesta
Čas pečenia: 30 min
Dátum zverejnenia: 22/07/2022
Domáca celozrnná pizza
Prísady pre
osôb
  • Cesto:
  • 70 dkg celozrnnej múky
  • 6 dl (približne) minerálnej vody izbovej teploty
  • soľ
  • 4 čajová lyžička olivového oleja
  • Náplň:
  • mozzarella light
  • čerstvá bazalka
  • 12 zrelé paradajky alebo lúpané paradajky vo vlastnej šťave
  • kuracie prsia
  • oregano

Pre všetkých milovníkov pizze tentokrát zdravšia verzia tohto obľúbeného jedla.

Urobená je z domáceho cesta z celozrnnej múky a paradajok a bazalky zo záhradky. Skvelá na obed.

Príprava:

  1. Cesto pripravíme tak, že do múky postupne pridávame minerálku, soľ a olivový olej. Neustále miešame, aby vznikla hladká zmes. V prípade potreby pridajte múku alebo vodu. Vymiesime cesto a necháme hodinu odpočívať.
  2. Zrelé paradajky rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme bazalku, korenie a soľ. Môžeme použiť aj pripravené lúpané paradajky. Keď si cesto „oddýchne“, rozvaľkáme ho do tvaru pizze a potrieme rozmixovanými paradajkami. Navrch dáme kuracie prsia, syr a čerstvú bazalku.
  3. Pečieme 25-30 minút pri 180-200 stupňoch.

Dobrú chuť!


Zdieľajte na sociálnych sieťach

O Michaelovi

Napísal Michael Geršič, spoluzakladateľ portálu Golden TREE o aktívnom a zdravom živote, ktorý mesačne navštívi viac ako 100 000 čitateľov.

Prečítajte si viac o autorovi
So správnymi radami a informáciami to dokáže každý – aj vy!
Zadajte svoj email a získajte bezplatné tipy, ktoré pomohli už viac ako 10 000 Slovákom a Slovenkám.
Buďme priateľmi